(recept
si oblíbilo 55 návštěvníků)
Zelenina v soli do polévky
![Zelenina v soli do polévky](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/091102/12/j63299.jpg)
Potřebné ingredience
Mrkev 1 kg, petržel 1kg, celer asi 30 dkg a nať z petržele, sůl, dávám na 1 kg zeleniny 20 dkg soli.
Postup přípravy
Vše nastrouhat, přidat nakrájenou nať a promíchat se solí. Namačkat do sklenic, nahoře ještě posypat trochu solí, aby se udělalo takové solné víčko.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
6. 10. 2015, 20:41
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
sympatie
(upraveno)
6. 10. 2015, 17:29
Uděláné, jen se bojím aby to nebylo slané i propláchnuté! Uvidíme.
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/100323/09/b217667-1269332119.jpg)
cjmaserka
(upraveno)
2. 9. 2015, 12:12
Dobrý den vše pripravím dám do sklenic a nesterilizuji? jen dám víčko a hotovo?
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/140222/15/b187052-1393078204.jpg)
Zmolda
(upraveno)
2. 9. 2015, 16:23
@cjmaserka
Přesně tak, jen zavíčkovat a dát někam do špajzu.nezavařovat.
Tamra
(upraveno)
11. 10. 2011, 22:20
Prosím kdy se může zelenina jíst..má to nějakou úložnou dobu jako třeba týden počkat a pak teprve konzumovat?? Díky moc také se na ni chystám..
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
Lenpod
(upraveno)
13. 10. 2011, 16:19
@Tamra
Tamarko, nasolenou zeleninu můžete začít používat okamžitě. Ta sůl je tam pouze kvůli konzervaci.
![(hello)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)
Tamra
(upraveno)
14. 10. 2011, 0:38
@Lenpod
Děkujííííí
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
Lenpod
(upraveno)
11. 10. 2011, 15:00
Z Vašeho receptu jsem využila poměr zeleniny a soli, moc děkuji
. Já jsem zpracovávala vícero zeleniny dle dalšího receptíku tady na mmb. Ale díky tomu, že jsem si toho nachystala opravdu hodně, tak jsem část dala do sušičky a získala jsem tak domácí vegetku
. Používám na chleba s máslem, do pomazánek, na cesty i do pro další dochucování. Jsem moc ráda, že se to tak povedlo, protože jsem dříve vegetu bez glutamanu kupovala ve Zdravé výživě za velké peníze a takto to bylo za hubičku
.
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![|:o)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/11.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/100605/21/b125836-1275767394.jpg)
petulisek
(upraveno)
22. 8. 2011, 9:42
Dělávala jsem to úplně stejně, když měla mamka zahradu, jen jsem to strouhala ručně
(jsem ještě tenkrát na to neměla mašinku, no a teď zase nemám tu zeleninku ) ale je to super! Tenkrát jsem ani polévky nesolila, bohatě stačila ta zelenina
Asi budu muset na trh pro zeleninu, jste mě navnadila, letos mám nějaké "syslící" období
![8-|](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/24.gif)
![8-|](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/24.gif)
![8-|](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/24.gif)
![8-|](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/24.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![,-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110709/14/b288439-1310212865.jpg)
Michaela_
(upraveno)
13. 9. 2010, 6:35
Zdravim, musi tam bezpodminecne byt ta sul?...my moc nesolime
![(hello)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)
![(hello)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/140222/15/b187052-1393078204.jpg)
Zmolda
(upraveno)
13. 9. 2010, 13:06
@Michaela_
Musí tam být, to konzervuje, jinak by se to zkazilo. V polívce se vám to ztratí b nebo to předtím propáchnete vodou, aby se sůl vyplavila.
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/111012/12/b271449-1318415209.jpg)
Katuli41
(upraveno)
11. 9. 2010, 10:50
Luci, a jak dlouho to vydrží?? Se na to chystám.
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/140222/15/b187052-1393078204.jpg)
Zmolda
(upraveno)
13. 9. 2010, 6:29
@Katuli41
Mě vydržel celou dobu, než jsem vše spotřebovala, ale v chladnu ve sklepě by měla zelenina vydržet celej rok i dýl
![:-$](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/12.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/170611/11/b22938-1497171759.jpg)
Libušča
(upraveno)
19. 2. 2010, 14:41
Zdravím Lucko,tenhle druh uskladnění zeleniny do polévky mě naučila moje maminka a jsem s tím nadmíru spokojená,jen to máme s malou změnou,že to podusíme na sádle a pak dáváme do skleniček
je to super jak do polévek,ale taky pod maso a omáček
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(pl)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/34.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/090816/21/b237480-1250450962.jpg)
darinka30
(upraveno)
7. 2. 2010, 20:50
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/090423/22/b54605-1240518732.jpg)
lumka
(upraveno)
13. 12. 2009, 19:33
Taky jsem dělala,je to výborné,ale já nahoru nedávám tu sůl,ale já to dám na plech s vodou a v troubě nechám zahřát,aby se víčka zatáhla,měla jsem to tam pak až to vychladlo a pak je to šťavnaté ta zelenina,ale moc dobré do polévky a i do omáček
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/140222/15/b187052-1393078204.jpg)
Zmolda
(upraveno)
13. 12. 2009, 19:37
@lumka
Já už jsem spotřebovala jednu sklenici
To je dobrej tip, příští rok vyzkouším, díky
![;-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)